Протестувальники у Каракасі підпалили Верховний суд Венесуели

Протестувальники у Каракасі підпалили Верховний суд Венесуели
Протести у Венесуелі

Перший поверх суду був охоплений полум'ям

Учасники акції протесту в столиці Венесуели Каракасі закидали пляшками із запальною сумішшю і петардами вхід в будівлю Верховного суду в районі Чакао.

Відеокадри з місця події були оприлюднені в Twitter. На них видно, що перший поверх будівлі охоплений полум'ям, і звідти піднімається густий стовп чорного диму.

За даними агентства AFP, нападу піддалося і відділення одного з банків, що знаходиться на першому поверсі будівлі. Силам безпеки вдалося розігнати протестувальників за допомогою сльозогінного газу, а пожежники змогли впоратися з вогнем. Відомостей про постраждалих оприлюднено не було.

Верховний суд став одним з головних інструментів президента Ніколаса Мадуро в боротьбі з опозицією, яка взяла під свій контроль парламент після перемоги на виборах в грудні 2015 року. Вищий судовий орган неодноразово визнавав недійсними рішення Національної асамблеї , в тому числі резолюцію про «залишення поста» президентом.

З початку квітня у Венесуелі проходять масові антиурядові маніфестації. Число постраждалих за цей час перевищило 1,3 тис. осіб, понад 3 тисячі людей було затримано. За різними оцінками офіційних осіб, загинули від 67 до 80 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: