У виправдальному слові в суді Савченко закликала українців «повалити» Порошенка

У виправдальному слові в суді Савченко закликала українців «повалити» Порошенка

Владі цій потрібна війна, як і російській, - нардеп

Нардеп Надія Савченко звернулася до українців, заявивши, що для імпічменту президента потрібно лише три млн підписів. Про це Савченко заявила у Шевченківському райсуді Києва.

«На той самий імпічмент, якому навіть немає процедури і механізму, потрібно лише 3 млн підписів, українці. Нас, правда, залишилася не на багато більше - аж 26 - 32 млн, враховуючи тих, що виїхали за кордон. Але навть таку спільну дію треба єднання. Якщо ні, то тоді ваших героїв будуть убивати, добровольців будуть вбивати на фронті, вбивають чотири роки і будуть ще 40. Тому що владі цій потрібна війна, як і російській. Тому що торгують вони тільки на крові», - сказала Савченко.

Надія також додала, що представники влади в Україні хочуть зробити український народ схожим на російський.

«У нас нічого не зміниться. Кожна влада яка приходить в Україні до верхів – неукраїнської крові по всім параметрам. Вони намагаються зробити так, щоб український народ став як найбільше схожий на російський, щоб так само закривали рота, щоб так само всі мовчали і говорили тільки на кухнях», – заявила Савченко.

Як відомо, Савченко звинувачують у підготовці теракту у Верховній Раді.

Як повідомлялось, сьогодні відбувається перше засідання у справі Савченко. Надія Савченко одягнула светр з тризубом на засідання Шевченківського районного суду Києва, який має обрати їй запобіжний захід. Вона вже встигла передати привіт Тимошенко з суду. Раніше суд дозволив Савченко сісти поруч із захисниками.

Савченко в суді оголосила про голодування.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: