«Украерорух» отримав сертифікат відповідності нормам ЄС

«Украерорух» отримав сертифікат відповідності нормам ЄС
Сертифікат був виданий в штаб-квартирі Європейського агентства з безпеки польотів (EASA) у Кельні

«Украерорух» успішно пройшов аудит EASA, який включав 18 регламентів ЄС

Державне підприємство обслуговування повітряного руху «Украерорух» отримало сертифікат відповідності нормам Європейського Союзу як національний провайдер аеронавігаційного обслуговування.

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Сертифікат був виданий в штаб-квартирі Європейського агентства з безпеки польотів (EASA) у Кельні.

Зазначається, що «Украерорух» успішно пройшов аудит EASA, який включав 18 регламентів ЄС, пред’явлених у рамках сертифікаційного процесу.

Сертифікат EASA засвідчує відповідність «Украероруху» нормам ЄС та є підставою для отримання прав від Словаччини для надання послуг з обслуговування повітряного руху у частині словацького повітряного простору, які необхідні для маневрування повітряних суден, що виконуватимуть операції на аеродромі «Ужгород» за правилами польотів за приладами.

Особливістю аеропорту «Ужгород» є те, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини (кордон - на відстані 100 метрів від торця злітно-посадкової смуги).

Міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook написав, що «ЄС вперше в історії міжнародного партнерства відкриває своє небо для країни, яка не входить до блоку, зокрема, у частині повітряного простору Словаччини».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: