Україна готова відмовитися від закупівлі вугілля з окупованих територій, - нардеп

Кононенко заявив, що вугілля сьогодні можна закуповувати в інших країнах

Україні сьогодні під силу відмовитися від закупівлі вугілля на непідконтрольних територіях Донбасу. Таку думку висловив народний депутат від фракції БПП Ігор Кононенко в ефірі «112 Україна».

«Безумовно, погано брати вугілля на окупованих територіях, але набагато гірше, якщо наше населення, наші громадяни залишаться без тепла, без електроенергії, особливо в зимовий період. Зараз я можу сказати, що на сьогоднішній день ми вже готові до того, щоб відмовитися від закупівель вугілля на окупованих територіях. Сьогодні стабілізувався енергетичний баланс країни, є передумови і можливість використовувати вугілля, що видобувається на території України (підконтрольній – ред.), у тому числі Західної України», – сказав Кононенко.

Нардеп додав, що вугілля сьогодні можна закуповувати в інших країнах.

«На сьогоднішній день з’явилися нові можливості щодо закупівлі вугілля з ПАР, є можливості по логістиці закуповувати вугілля в Китайській народній республіці, більше того, різниця в ціні знизилася, тому я вважаю, що зараз ми підійшли до того, щоб відмовитися від закупівель вугілля з окупованих територій», – зазначив він.

Раніше віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон заявив, що Україна закуповує вугілля марки «А», яке видобувається на непідконтрольній частині Донбасу, у компаній, зареєстрованих на підконтрольній території.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: