Україна і ще 37 країн закликали генсека ООН посприяти звільненню Сенцова

Україна і ще 37 країн закликали генсека ООН посприяти звільненню Сенцова
Постпред України при ООН Володимир Єльченко та генсек ООН Антоніу Гутерріш

Найближчими днями генсек ООН планує відвідати Росію

Українська сторона передала офіційного листа від імені 38 країн генеральному секретареві ООН перед його візитом до Росії із проханням надати сприяння у звільненні з російського полону Олега Сенцова та всіх інших політичних заручників Кремля.

Про це повідомив у коментарі «Укрінформу» постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

«Ми передали генеральному секретарю ООН спільного листа від імені 38 держав, у тому числі України, країн Євросоюзу, США, Туреччини, Грузії, Молдови, Австралії, Канади, Ісландії, Ліхтенштейну та Швейцарії, з проханням сприяти у звільненні Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів Кремля. Вдячні нашим партнерам за безпрецедентний крок солідарності», - зазначив український дипломат.

Він підкреслив, що цей лист є частиною зусиль, які докладає президент та уряд України в публічній і непублічній площинах, з метою посилення міжнародного тиску на Москву щодо звільнення громадян України, які незаконно утримуються під вартою на тимчасово окупованих територіях України і в Росії.

Єльченко нагадав, що найближчими днями генсек ООН планує відвідати Росію.

«Розраховуємо, що це питання буде порушене під час зустрічей з російською стороною», - зауважив дипломат.

Напередодні США в ОБСЄ закликали Росію негайно звільнити українського режисера-політв’язня Кремля Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українців.

Нагадаємо, 14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію з закликом негайно звільнити ув'язненого у РФ українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у колонії за Полярним колом.

Також у США представили резолюцію щодо порушень РФ релігійних свобод у Криму і на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: