У США представили резолюцію щодо порушень РФ релігійних свобод у Криму і на Донбасі

У США представили резолюцію щодо порушень РФ релігійних свобод у Криму і на Донбасі
Сенат США

У документі міститься заклик до президента США запровадити санкції через виявлені порушення

У Сенаті США представлено резолюцію, що покладає на Російську Федерацію відповідальність за порушення релігійних свобод у тимчасово окупованому Криму та окремих районах Донецької і Луганської областей.

 Про це йдеться у повідомленні посольства України у США.

«Двопартійна група сенаторів на чолі з головою Гельсінської комісії США Роджером Вікером представила проект резолюції щодо ситуації у царині релігійних свобод у регіоні ОБСЄ», - вказано у повідомленні.

У резолюції зазначається, що з огляду на те, що влада Росії вторглась до українського Криму та силоміць його окупувала, вона зобов’язана згідно з вимогами міжнародного права, у тому числі відповідно до Женевських конвенцій, захищати релігійні свободи мешканців окупованої території.

Також наголошується, що протягом усього часу анексії Криму РФ несе відповідальність за порушення релігійних свобод на півострові. Йдеться про викрадення, затримання та ув’язнення представників окремих релігійних груп, включно з мусульманами з числа кримських татар, а також вірян Української Православної Церкви Київського Патріархату, УГКЦ та християн-протестантів.

Окремо у проекті резолюції вказано про аналогічну відповідальність РФ також за дотримання релігійних свобод на контрольованих нею територіях Донецької і Луганської областей.

«У документі міститься заклик до президента США запровадити санкції у вигляді відмови у американській візі та заморожування власності щодо іноземних осіб, які безпосередньо чи опосередковано причетні до серйозних порушень релігійних свобод, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях України», - повідомили в посольстві.

До слова, сьогодні Європейський парламент ухвалив резолюцію з закликом негайно звільнити ув'язненого у РФ українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у колонії за Полярним колом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: