США в ОБСЄ закликали Росію звільнити всіх українських політв’язнів

США в ОБСЄ закликали Росію звільнити всіх українських політв’язнів

Вашингтон закликає РФ негайно звільнити Сенцова та всіх інших українських політичних в’язнів

Місія США при Організації безпеки і співробітництва в Європі закликала Росію негайно звільнити українського режисера-політв’язня Кремля Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українців.

Про це йдеться у заяві тимчасово повіреного у справах при ОБСЄ Геррі Кемієна.

«Ми закликаємо Росію негайно звільнити Сенцова та всіх інших українських політичних в’язнів, у тому числі трьох людей, що також оголосили голодування, - Володимира Балуха, Олександра Шумкова та Станіслава Клиха», - заявили у місії США в ОБСЄ.

Також у заяві наголосили, що агресія Росії на Донбасі підриває основні принципи та зобов’язання ОБСЄ, а також колективну безпеку.

«США повністю підтримують суверенітет, незалежність і цілісність України. Ми ніколи не будемо визнавати анексію Криму Росією», - додали США.

Кемієн від імені країни в ОБСЄ додав, що санкції США проти Росії залишаться доти, поки Росія не поверне Крим Україні та не припинить війну на Донбасі.

Нагадаємо, 14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію з закликом негайно звільнити ув'язненого у РФ українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у колонії за Полярним колом.

Також у США представили резолюцію щодо порушень РФ релігійних свобод у Криму і на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: