Лавров про «нормандську зустріч»: «Прориву» не сталося

Лавров про «нормандську зустріч»: «Прориву» не сталося
Сергій Лавров

Лавров повідомив, що реалізація домовленостей буксує

Нинішня зустріч глав МЗС «нормандської четвірки» не привела до «прориву», реалізація мінських домовленостей в сфері безпеки пробуксовує, конкретні кроки не узгоджені. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс.

«Ніяких у нас проривів сьогодні досягнуто не було, але одночасно я вважаю позитивною ту обставину, що домовленості лідерів від 19 жовтня не беруться під сумнів, як це бувало раніше, в тому числі і з самими мінськими домовленостями і з тими рішеннями, які приймалися рік тому в жовтні минулого року в Парижі», - заявив він журналістам за підсумками участі в зустрічі.

Лавров зазначив, що реалізація домовленостей буксує.

«Не виходить поки навіть узгодити послідовність кроків, перш за все в сфері безпеки і в сфері політичних реформ: мається на увазі закон про особливий статус окремих районів Донбасу, його закріплення на постійній основі в Конституції України, амністія і проведення місцевих виборів. Кроки, які необхідно вжити, щоб підготувати всі ці реформи, ми, звичайно, пов'язуємо з кроками в сфері безпеки, і про послідовність цих дій йшлося», - підкреслив Лавров.

У той же час він зазначив, що робота в «нормандському форматі», а також діяльність Контактної групи, в тому числі на рівні експертів, буде продовжена.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: