Українці вже розмитнили 6,5 тисяч автомобілів на «євробляхах»

Українці вже розмитнили 6,5 тисяч автомобілів на «євробляхах»
Автівка з іноземною реєстрацією
Фото: Главком

Протягом 19 грудня було здійснено розмитнення 827 автівок

Станом на 20 грудня 2018 року громадяни оформили майже 6,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Із загальної кількості розмитнених авто – майже 6,2 тис. транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 52,3 тис. грн (8500 за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані. Протягом 19 грудня було здійснено розмитнення 827 автівок», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні набули чинності закони, що змінюють норми ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Як відомо, 21 листопада у Верховній Раді не набралося голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком «євроблях» (№8487) та законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення автомобілів на митну територію (№8488) були підписані головою парламенту Андрієм Парубієм та відправлені на підпис президенту.

23 листопада президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: