Українські кораблі, які йшли через Керченську протоку, були готові до зіткнення з росіянами – капітан

Українські кораблі, які йшли через Керченську протоку, були готові до зіткнення з росіянами – капітан

«Дві людини у повній екіпіровці стояли на видноті - аби росіяни бачили», - розповів капітан 1-го рангу Дмитро Коваленко

Під час походу Військово-морських сил України з Одеси до Азовського моря вся зброя була заряджена, а команди були готові до можливого бойового зіткнення.

Про це повідомив командир походу ВМС з Одеси до Азовського моря, капітан 1-го рангу Дмитро Коваленко в інтерв’ю Укрінформу.

«Бойові групи, кулемети, все заряджене було. Дві людини у повній екіпіровці стояли на видноті - аби росіяни бачили. Всі інші, теж повністю екіпіровані, були готові будь-якої хвилини вибігти», - розповів Коваленко.

За його словами, на кораблях були попередньо розтягнуті маскувальні сітки, а також розкладені пожежні рукави - на випадок, якби росіяни спробували захопити корабель без стрілянини.

«Маскувальними сітками затягнулися, аби рухи приховати, пожежні рукави розклали, щоби їх змивати, якби полізли. Вони ж можуть лізти, не стріляючи. А ми лише у відповідь маємо стріляти. Ну, я б на них подивився, якби вони спробували. Все-таки, вісім кілограмів струмінь води. Людину легко змити з борту», - сказав Коваленко.

Нагадаємо, наприкінці вересня рятувально-пошуковий корабель Військово-морських сил України «Донбас» і морський буксир «Корець» здійснили похід з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. Операція, здійснена під командуванням Генерального штабу Збройних сил України на виконання рішення президента, була проведена для посилення присутності в Азовському морі і забезпечення свободи судноплавства в його акваторії.

Кораблі стануть основою нової бази ВМС в Азовському морі, яка має бути створена до кінця року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: