Український фільм отримав гран-прі кінофестивалю в Іспанії

Український фільм отримав гран-прі кінофестивалю в Іспанії

Стрічка Сергія Лозниці складається з 13 коротких сюжетів, що показують панораму життя на тимчасово непідконтрольних територіях

Український фільм «Донбас» режисера Сергія Лозниці визнано найкращим на міжнародному кінофестивалі в іспанській Севільї і отримав гран-прі. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Відзначається, що всього в конкурсній програмі фестивалю взяли участь 19 фільмів. Серед претендентів на гран-прі були нові роботи призерів Каннського кінофестивалю Нурі Більге Джейлан, Олів'є Ассаяса і Мії Хансен-Леве, лауреатів премії Оскар Флоріана Хенкеля фон Доннерсмарк, Ласло Немеша та інші.

Фільм Сергія Лозниці складається з 13 коротких сюжетів, які показують панораму життя на тимчасово непідконтрольних територіях - від трагедії до комічного фарсу.

 

Нагадаємо, 9 травня 2018 року фільм «Донбас» відкрив конкурсну програму «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. У Каннах Лозниця отримав приз за кращу режисерську роботу з формулюванням «за пронизливий погляд на війну на його батьківщині, в Україні».

Також фільм «Донбас» потрапив у список претендентів на «Оскар» у категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Як повідомлялося, у Празі пройшов Тиждень українського кіно. Чеських глядачів познайомили з новими українськими фільмами, зокрема, презентували фільм «Малевич. Український квадрат».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: