«Укрзалізниця» відписала «медведчуківцям» 289 млн грн за поставку дизпального

«Укрзалізниця» відписала «медведчуківцям» 289 млн грн за поставку дизпального
Вагони ПАТ «Українська залізниця»

Столичний трейдер поставить 10 тис. т російського, білоруського і угорського дизелю

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» за результатами тендера 2 липня уклала угоду з ТОВ «Анвітрейд» (Київ) на постачання дизельного пального загальною вартістю 288,69 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Столичний трейдер поставить залізничникам 10 тис. т російського, білоруського і угорського дизелю Євро 5. Ціна однієї тонни становить 24 тис. грн без ПДВ.

Конкурентами на торгах виступили ТОВ «Торговий дім Сокар Україна» з пропозицією 299 млн грн і ТОВ «Август Пром» з ціновою пропозицію дорожчою на 600 грн від «Анвітрейду».

Таким чином, залізничники зекономили на тендері 10,7 млн грн.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

За даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, ТОВ «Анвітрейд» створено у липні 2015 року. Засновником і керівником записаний киянин Петро Белз. 27 червня 2018 року із числа засновників зникла польська компанія «Wexler Global Trading Sp z o o». За даними «MojePanstwo», партнерами Белза у польській фірмі є Ольга Лошчинська і Руслан Попович.

За повідомленням «Наших грошей», Белз також значиться засновником ТОВ «Оптімусойл», яке раніше належало швейцарській компанії «Глуско Енерджі» ізраїльського бізнесмена Нісана Моісєєва, який є другом Віктора Медведчука – кума президента Росії Володимира Путіна, представника України в Мінській тристоронній контактній групі.

Вищеназвана швейцарська «Glusco energy SA» володіє ТОВ «Глуско Україна», котре на початку року стало ексклюзивним постачальником скрапленого газу з заводів російської «Роснафти» та найбільшим імпортером цього палива в Україну.

Як пише «EnKorr», компанія «Оптімусойл» близька до холдингу «Wexler», ексклюзивного оператора із відвантаження «трубопровідного» дизелю автомобільними партіями. Вона зареєстрована по пров. Музейному, 4 – в одному будинку з «Анвітрейдом», а раніше – ще й із ТОВ «Креатив Трейдинг» Олексія Максименка. Останнє ЗМІ пов’язують із Віктором Медведчуком, як і британську компанію «Wexler Global LP».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: