Умеров: Було би нерозумно не скористатись пропозицією Меркель щодо лікування у Німеччині

Умеров: Було би нерозумно не скористатись пропозицією Меркель щодо лікування у Німеччині
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров
фото: Главком/ Станіслав Груздєв

Меркель без усіляких нагадувань сама надіслала до адміністрації президента України телефонограму про те, що пропозиція залишається в силі – Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, який нещодавно прибув до України після звільнення від кримінального переслідування в окупованому Криму, розповів в інтерв’ю «Главкому»,  як отримав пропозицію щодо лікування від Ангели Меркель.

За словами Ільмі Умерова, вперше канцлер Німеччини запропонувала йому лікування у найтяжчий період – коли російські окупанти запроторили його до психіатричної лікарні для проведення експертизи.

«Тоді я не зміг скористатися  цією пропозицією, оскільки був під підпискою про невиїзд», - зазначив Умеров.  Проте, як відзначив заступник голови Меджлісу, згодом, після його звільнення від кримінального переслідування та відбування покарання у колонії, Ангела Меркель знову  нагадала про лікування. «Зараз вона без усіляких нагадувань сама надіслала до адміністрації президента України телефонограму про те, що пропозиція залишається в силі. Не скористатися нею було би нерозумно», - зазначив Умеров.

Нагадаємо, 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція БПП) Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених.

Детальніше читайте в інтерв’ю: Ільмі Умеров: ФСБ переконувала мене, що Джемілєв і Чубаров розкошують у Києві, а я житиму у камері

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: