Умеров закликав Європу не знімати з порядку денного санкції проти Росії

Умеров закликав Європу не знімати з порядку денного санкції проти Росії
Ільмі Умеров

Один із лідерів Меджлісу Умеров звернувся до депутатів Євронесту

Євросоюз і Євронест мають залишати на порядку денному питання санкцій проти Росії. Про це на пленарному засіданні Євронест у Києві заявив заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умеров, повідомляє «Унн».

Подякувавши європейській спільноті за підтримку, він зазначив, що «звільнення двох осіб – це маленький епізод у великій історії», оскільки «ще більше 40 осіб є за гратами».

«У мене є прохання: ні в якому разі санкції проти Росії не мають бути зменшені чи пом’якшені. Ніколи і ні за яких обставин не знімайте це питання до поновлення територіальної цілісності України», - звернувся Умеров до депутатів Євронесту.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

27 жовтня Умеров та Чийгоз прилетіли до України.

В правозахисній організації Amnesty International вважають, що Умеров і Чийгоз повинні мати право на безперешкодне повернення в Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: