Умеров і Чийгоз подадуть в міжнародний суд на Путіна

Умеров і Чийгоз подадуть в міжнародний суд на Путіна
Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров

Чийгоз і Умеров судитимуться з Путіним через заборону в'їжджати на територію Криму

Представники Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров планують апелювати до міжнародних вищих інстанцій, а також подати до суду на президента Росії Володимира Путіна через заборону звільненим членам Меджлісу в'їжджати на територію Криму. Про це на конференції в Києві сказав Ільмі Умеров.

За його словами, члени Меджлісу не збираються миритися з тим, що їх не пускають на власну Батьківщину.

«Тепер ми прийняли рішення подавати в суд на президента Росії, щоб він ознайомив нас з текстом указу, на підставі якого нас звільнили», - додав Умеров.

Чийгоз також заявив про намір боротися за право в'їзду на територію Криму, не дивлячись на погрози з боку окупаційних властей.

«Що стосується самого процесу повернення, звичайно є загрози, і вони відкрито звучали... але, знову таки, ми будемо апелювати до міжнародної спільноти», - сказав він.

Як відомо, раніше Умеров та Чийгоз надіслали запити до адміністрації президента РФ з проханням пояснити, на якій підставі їх звільнили з-під варти. У Путіна відповіли, що надати ці дані «не вбачається можливим».

Чийгоз та Умеров планують у московському суді вимагати від адміністрації президента РФ пояснень, на якій підставі їх вивезли з Криму до Туреччини.

29 листопада турецький телеканал Haberturk повідомив, що Туреччина обміняла Умерова та Чийгоза на двох росіян, яких звинувачують у шпигунстві.

25 жовтня засуджених окупантами Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині. Звідти вони вирушили в Україну.

До цього вони відмовилися писати прохання про помилування.

Також читайте матеріал «Главкома»:  Ільмі Умеров: ФСБ переконувала мене, що Джемілєв і Чубаров розкошують у Києві, а я житиму у камері

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: