Умеров і Чийгоз закликали Ердогана допомогти зі звільненням інших політв’язнів

Умеров і Чийгоз закликали Ердогана допомогти зі звільненням інших політв’язнів
Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров

Увечері 26 жовтня в Анкарі президент Турецької Республіки зустрівся з Умеровим і Чийгозом

Президент Туреччини Реджеп Ердоган в Анкарі провів зустріч зі звільненими лідерами Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом.

Про це у Facebook написав глава Меджлісу Рефат Чубаров.

«Увечері 26 жовтня в Анкарі президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган зустрівся з заступниками голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом. Зустріч відбулася в офіційній резиденції Президента Туреччини Ak Saray», – написав Чубаров.

За його словами, Умеров і Чийгоз звернулися до Ердогана із закликом допомогти десяткам інших незаконно переслідуваних, заарештованих і засуджених у Криму кримських татар, українців та людей інших національностей.

Нагадаємо, раніше в Мінінформполітики оголосили час прибуття Умерова і Чийгоза до України. Їхній приліт очікується 27 жовтня близько 14:00.  

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям Ердогана, президента Петра Пороше

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: