Умеров про своє звільнення: Путін не міг не рахуватись із бажанням Ердогана

Умеров про своє звільнення: Путін не міг не рахуватись із бажанням Ердогана
Ільмі Умеров, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Президент Туреччини — один з небагатьох, хто все ще називає Путіна другом, - вважає Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів в інтерв’ю «Главкому», чому Путін неочікувано для всіх звільнив його і Ахтема Чийгоза.

«Він через свою політику став лідером, якому не тиснуть руки президенти провідних країн світу. Ердоган  — один із небагатьох лідерів, який ще називає його своїм другом. Я думаю, що бажання не втратити чергового друга не дозволили йому не рахуватись із цим проханням», — пояснює Умеров.

Також Умеров додає, що у Росії і Туреччини є певні економічні інтереси: «Якщо у Росії інтерес, умовно кажучи, продати газ і нафту, то в Туреччини – прийняти туристів. Звичайно, ці економічні відносини набагато багатогранніші».

Нагадаємо: 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова — два роки колонії-поселення.

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). 

25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція БПП) Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених.

Повну версію інтрев'ю з Ільмі Умеровим читайте тут: Ільмі Умеров: ФСБ переконувала мене, що Джемілєв і Чубаров розкошують у Києві, а я житиму у камері

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: