Уряд змінив правила оренди державного майна

Уряд змінив правила оренди державного майна

Тепер всі компанії, які беруть участь в конкурсі на право оренди мають вносити авансовий платіж в розмірі не менше шести місячних орендних плат

Кабінет міністрів підтримав ініціативу Фонду державного майна щодо посилення боротьби з недобросовісними переможцями конкурсів з оренди держмайна.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови ФДМУ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Тепер всі компанії, які беруть участь в конкурсі на право оренди мають вносити авансовий платіж в розмірі не менше шести місячних орендних плат. Цей платіж повертається всім, окрім переможця», - написав він.

«Таким чином, компанії, які прийшли з наміром зірвати конкурс, тобто формально перемогти, а потім відмовитися від підписання договору втратять авансовий платіж», - повідомив Трубаров.

Він зазначив, що раніше на конкурс приходили компанії, із завданням «вибити» реального орендаря, зірвати конкурс і змусити Фонд проводити конкурсні процедури заново.

«Тепер такі «ігри» коштуватимуть дорого і в конкурсах перемагатимуть лише ті компанії, котрі мають реальний намір підписувати договори оренди», - додав Трубаров.

Раніше Міністерство юстиції зареєструвало наказ Фонду державного майна, який надає право нерезидентам брати участь в оренді українських державних об'єктів.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла закон про приватизацію держмайна №7066 за основу.

Читайте також: Олег Устенко: Приватизація - це не наповнення бюджету, а спосіб знизити корупцію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: