Геращенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК

Геращенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК
Олексій Горащенков

Звинувачений у впливі на НАЗК співробітник Адміністрації тпрезидента вважає, що на нього здійснюється «інформаційна атака»

Перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента Олексій Горащенков заперечив твердження екс-співробітника НАЗК Ганни Соломатіної про нібито наявність у нього впливу на рішення Нацагентства. Про це повідомив сам Горащенков.

«Твердження пані Соломатіної щодо мого нібито впливу на рішення НАЗК не відповідають дійсності. Для приписуваного мені втручання в роботу цього органу не маю ані права, ані можливостей, ані часу, ані бажання», – заявив він.

Горащенков також припустив, які мотиви могли стояти за звинуваченнями на його адресу: «Мені важко судити, якими є мотиви вчинку пані Ганни. Чи то це її план уникнути відповідальності за свої дії чи бездіяльність під час перебування на відповідальній посаді в НАЗК, чи то це наслідок публічного конфлікту між двома новоствореними антикорупційними органами, чи це спроба натиснути на мене як на учасника конкурсу та на членів конкурсної комісії Державного бюро розслідувань».

Він також запевнив, що ця «інформаційна атака» ніяк не вплине на його роботу. «За останні півтора роки моєї участі в конкурсі я звик до системних інформаційних атак. Вони, звичайно, неприємні, але не здатні ані дестабілізувати мене морально, ані вплинути на якісне виконання мною своїх службових обов’язків – реальних, а не тих, які існують лише у фантазіях Соломатіної та осіб, які підштовхнули її до класичної чорнопіарівської акції», - зазначив він.

Як відомо, раніше керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці. Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Нагадаємо, що, за даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларуваннядля покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: