У Блоці Порошенка раді вітати Росію у великій азійській родині

У Блоці Порошенка раді вітати Росію у великій азійській родині

Путін програв по-крупному й надовго, - вважає Гринів

Президент РФ Володимир Путін програв велику війну за шанс Росії стати європейською державою, тепер місце РФ серед азійських держав. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів.
«В історію він (Путін. – Ред.) увійде, можливо, як людина, яка спробувала «собирать земли русские». Але він програв велику війну за шанс Росії стати європейською державою. Я хочу бачити Росію серед азійських держав. Хочу, щоб росіяни зрозуміли, яким буде їхнє місце серед азійських держав», - зазначив він.
Гринів нагадав, що сусіди Росії – «Китай, Індія, яка активно розвивається, Японія, з якою вони сьогодні поки не можуть дати собі ради». Політик упевнений, що в такій світобудові Росія точно не буде панівною країною.
«Європейська цивілізація базується на союзі достатньо рівних держав, з повагою до суверенітету кожної. В азійському світі все може бути інакше. Путін не тільки порушив європейські правила, він закладає умови для майбутніх дзеркальних дій із боку інших держав. Не здивуюся, якщо Китай у певний час вирішить так само боротись за «китайский мир», - сказав Гринів.
«Росія давно вже стала іншою. І це найбільший програш Путіна. Отут він програв по-крупному й надовго. Концепція навколо його нової імперії зазнала поразки. Він не може збудувати третій світ – не азійський і не європейський, а «руський мир». Все. Без України немає «руського мира». Тож, раді вітати Росію у великій азійській родині», - підсумував лідер фракції БПП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: