В БПП помітили високий потенціал парламенту

В БПП помітили високий потенціал парламенту
Анатолій Матвієнко

Матвієнко прогнозує, що наступний парламент буде гіршим, ніж цей

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Анатолій Матвієнко вважає, що нинішній парламент здатний приймати проукраїнські рішення. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Матвієнко запевняє, що коаліція є. «Є дві фракції, які на своїх засіданнях прийняли рішення про утворення коаліції. Враховуючи, що БПП поповнили ті, хто вийшов або був виключений з інших фракцій, та позафракційні, необхідна для більшості чисельність є. Візьміть список БПП та «Народного фронту» – ніхто з депутатів цих фракцій не дезавуював своєї причетності до коаліції. Ті, хто кричить, мовляв, покажіть нам увесь список, мають взяти ноги в руки і подивитись ці списки в секретаріаті Верховної Ради. Зрозуміло, що не всі депутати завжди приходять до зали, що існують ситуативні голосування. Безперечно, коаліція не має 315 голосів, як попередня, тому вона шукає можливості проводити рішення. Але в усіх парламентах світу така робота ведеться і не бачу тут жодної сенсації», - зазначив політик.

Він прогнозує, що наступний парламент буде гіршим, ніж цей, з точки зору українських інтересів. «А це означає, що керованість буде послаблена, і стихія може бути більш масштабною і просто фатальною. А щодо цього парламенту, то немає нічого більш стабільного, ніж тимчасове. Хоч його вважають тимчасовим, він усе-таки здатний приймати проукраїнські рішення – цей потенціал демонструє те ж голосування щодо суддів», - сказав Матвієнко.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні 29 вересня звільнила за порушення присяги 29 суддів з 33, яких планувалося звільнити.
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє про відсутність порушень регламенту при розгляді 29 вересня на позачерговому засіданні парламенту питань звільнення суддів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: