В Держлісагентстві кажуть, що створювати національний парк у місці, де відпочивав Янукович, не можна - радіація

В Держлісагентстві кажуть, що створювати національний парк у місці, де відпочивав Янукович, не можна - радіація

Експерти Науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації звернули увагу на рівень радіації в колишніх мисливських угіддях Януковича

На даний момент вже завершений проект створення Дніпровсько-Тетерівського національно-природного парку – це колишні угіддя президента Януковича. Але Держлісагентство виступає проти його створення і не дає погодження.
«Це мисливське господарство, яке було закритим. Зараз воно в критичному стані. Це штучно створені ліси, переважно сосна, вона всихає. Треба думати, як оновлювати той ліс», - розповіла «Главкому»Христина Юшкевич, в.о. керівника Держлісагентства.

За її словами, ряд наукових установ (Науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького, Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства, Національний лісотехнічний університет) дали відповідний висновок, зазначивши недоцільність створення на цьому місці національного парку через специфіку лісів та високий рівень пожежної небезпеки. Експерти однієї з цих наукових установ - Науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації – також звернули увагу на рівень радіації, повідомила Юшкевич.
«Лісові масиви Дніпровсько-Тетерівського ДЛМГ зазнали радіоактивного забруднення під час аварії на ЧАЕС. Станом на 01.01.2015 р. територія господарства зі щільністю забруднення 1,01-2,00 Кі/км2 складала 14,2 тис. га, 2,01-5,00 Кі/км2 – 15,7 тис. га, 5,01-7,00 Кі/км2 – 0,3 тис. га і від 7,01 до 10,00 Кі/км2 – 0,1 тис. га», - говориться у висновку.
«То про який національний парк може йти мова?», – задає риторичне питання чиновниця.

Державне агентство лісових ресурсів стало першим центральним органом виконавчої влади, де був завершений конкурс на керівні посади. Ще 20 вересня комісія обрала головних кандидатів: Христину Юшкевич – на посаду голови та Володимира Бондара – на посаду її першого заступника.
Більше читайте в матеріалі «Главкома» «Лісова пісня». Хто і як заробляє на державній деревині

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: