В ЄС нагадали Україні, що треба негайно виконати одну з вимог безвізу

В ЄС нагадали Україні, що треба негайно виконати одну з вимог безвізу

Єврокомісія опублікувала звіт щодо механізму призупинення безвізу: загалом висунуто шість вимог до України

Євросоюз вимагає від України негайно активізувати протидію корупції, що є однією із головних вимог функціонування безвізового режиму для українських громадян для подорожей Шенгенською зоною.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу щорічній доповіді Єврокомісії про імплементацію критеріїв для безвізового режиму країнами Західних Балкан та «Східного партнерства», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«З огляду на останні події, Україна також потребує здійснення негайних дій щодо забезпечення антикорупційних заходів, які були зроблені у рамках попередніх реформ та забезпечити подальший прогрес», - наголосили у керівній інституції ЄС.

Зазначається, що ЄС визнає продовження виконання критеріїв візової лібералізації Україною, однак у світлі останніх подій вимагає негайних дій задля забезпечення повноцінної імплементації й сталості реформ.

У своєму звіті Єврокомісія видала шість вимог до України:

  • - посилення співпраці з відповідними установами ЄС для запобігання ризикам нерегулярної міграції;
  • - кампанії з інформування про обов’язки і права в рамках безвізового режиму;
  •  - забезпечення незалежності, ефективності та стійкості антикорупційних реформ, зокрема шляхом створення незалежного та спеціалізованого вищого антикорупційного суду відповідно до висновку Венеціанської комісії та українського законодавства;
  • - негайно відновити авторитет НАЗК і створити ефективну систему верифікації електронних декларацій;
  • - скасувати поправки щодо електронного декларування антикорупційних активістів;
  • - посилити зусилля з боротьби з організованою злочинністю, в тому числі шляхом виділення достатніх ресурсів на Національну поліцію.

Єврокомісія відслідковуватиме дотримання цих вимог країнами Західних Балкан та учасниками «Східного партнерства» й оприлюднить наступну доповідь у 2018 році.

Євросоюз, надаючи безвізовий режим третім країнам, включаючи Україну, ухвалив так званий запобіжний механізм для можливого скасування безвізу - на випадок невиконання партнерами безвізових критеріїв.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: