В крові постраждалих від викидів в Криму прикордонників зашкалювали титан та кадмій

В крові постраждалих від викидів в Криму прикордонників зашкалювали титан та кадмій
Армянськ
Скріншот з відео

Під час здійснення досудового розслідування допитано близько 150 осіб

В ході розслідування забруднення повітря в Криму та Херсонській області, яке сталося наприкінці серпня, отримано результати досліджень з Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ, у висновках яких значиться, що в крові постраждалих п’яти українських прикордонників виявлено перевищення допустимого вмісту титану у 1,5-2,5 рази та допустимого вмісту кадмію у 1,4-1,6 рази.

Про це 17 жовтня повідомляє ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.

«Тривають дослідження в ДП «Науковий Центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Л.І. Медведя» зразків верхнього шару ґрунту, а також в Інституті колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського - зразків води, відібраних у Каланчацькому районі Херсонської області», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що під час здійснення досудового розслідування допитано близько 150 осіб з числа мешканців сіл на півдні Херсонської області, що прилягають до тимчасово окупованої території АРК, і мешканців м. Армянськ щодо відомих обставин вчинення правопорушення.

«З Державного космічного агентства України витребувано супутникові спостереження подій забруднення атмосферного повітря на території заводу «Титан» (м. Армянськ), а також змін стану вегетації рослинності навколо хімічного заводу», - додали в поліції.

Раніше повідомлялося, що на адмінмежі з Кримом були зафіксовані випадки отруєнь прикордонників, які працювали у безпосередній близькості до заводу «Кримський титан» в окупованому Армянську.

Прикордонникам Херсонського загону у зв’язку з хімічними викидами заводу «Кримський титан» видавали засоби спецзахисту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: