Через викиди «Кримського титану» отруїлися українські прикордонники

Через викиди «Кримського титану» отруїлися українські прикордонники

Для громадян України, які проживають на материковій частині викиди заводу не являють загрози, тому що вітри дують у бік Криму, - запевнили у ДПСУ

На адмінмежі з Кримом зафіксовані випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості до заводу Кримський титан» в окупованому Армянську.

Про це повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

«Прикордонники, які несуть службу в безпосередній близькості від цього заводу, скаржаться на самопочуття. Зокрема, це запаморочення, нудота, головний біль. Медики надають їм необхідну допомогу, ретельно обстежують», - повідомив Слободян.

При цьому він зазначив, що для громадян України, які проживають на материковій частині викиди заводу не являють загрози, тому що вітри дують у бік Криму.

«Вітер продовжує дути в глибину окупованого півострова, тому для громадян України, які проживають у Херсонській області, поки немає серйозних загроз», - зазначив він.

Напередодні Слободян заявив, що прикордонникам на межі з Кримом видали спецзахист.

У вівторок стало відомо, що окупанти закрили токсичний завод «Титан», з Армянська почали евакуювати дітей.

На думку Рефата Чубарова, на заводі в Армянську окупанти могли сховати бойові отруйні речовини.

Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу «Титан».

Як повідомили 4 вересня російські ЗМІ, роботу заводу «Титан» вирішили зупинити на два тижні. Дітей міста Армянська шкільного віку та дошкільнят з матерями відправили до санаторіїв.

31 серпня обласна влада Херсонщини провела екстрену нараду на КПВВ «Каланчак» щодо забруднення навколишнього середовища.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини, у зв'язку з цим утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев у місті Армянськ.

Згодом російський «глава» Криму Сергій Аксьонов визнав, що ситуація виходить за межі норми. 

Пізніше окупанти в Криму знайшли причину шкідливих викидів в Армянську.

Україна передала до міжнародних організацій інформацію про хімічні викиди на заводі «Кримський титан» на півночі анексованого Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: