В МОЗ заявили, що перехворіти коронавірусом може до 22 млн українців

В МОЗ заявили, що перехворіти коронавірусом може до 22 млн українців
В МОЗ заявили, що перехворіти коронавірусом може до 22 млн українців

Зараз в Україні середній рівень смертності від коронавірусу на рівні 1%

Перехворіти коронавірусом може до 22 мільйонів громадян України.

Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера« на каналі «Україна» заявив в.о. генерального директора Центру здоров’я МОЗ Ігор Кузін.

Так, лікар пояснив, в чому сенс введення надзвичайних обмежувальних заходів під час карантину.

«Відповідь проста. Якщо ми промоделюємо ситуацію з розвитком коронавірусу на рівні нашої держави, то за різними оцінками від 7 до 22 мільйонів мають перехворіти серед населення в Україні. Ми маємо зараз середній рівень смертності від цієї інфекції на рівні 1%. Це сумарно по тим данним, які оприлюднюються. Якщо просумувати, то це дуже велика кількість осіб - це дуже багато людей, які дійсно можуть не залишитись живими після такої пандемії», - заявив Кузін.

За його словами, з часом коронавірус буде зменшувати свою активність.

«Я би сказав, що колективного імунітету не буде по відношенню до коронавірусу. По тим данним, які вже публікуються в наукових статтях, імунітет від перенесеної інфекції є нестійким. Особа може через 3 місяці захворіти повторно. Скоріш за все, що це буде та інфекція, яка буде циркулювати щорічно. Вона буде дуже схожа до звичайного грипу, з яким ми щороку стикаємось. Скоріш за все, що вона буде розвиватись таким чином, що вона буде зменшувати свою вірулентність», - додав він.

Нагадаємо, станом на 23:00 27 березня в Україні 310 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу виявлено 92 нові випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: