В «Самопомочі» бачать у проекті бюджету загрозу містам

В «Самопомочі» бачать у проекті бюджету загрозу містам
Оксана Сироїд

Оксана Сироїд пояснила, чому «Самопоміч» має претензії до Держбюджету-2017

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд в інтерв’ю Главкому заявила, що у фракціії «Самопоміч» є свої вимоги до бюджету, останню редакцію якого вже отримали нардепи.

«Передусім не можна нарощувати видатки на державне управління, збільшувати їх на відсоток більший, аніж зростає дохідна частина. Друге – потрібно збільшувати і соціальні виплати щонайменше на отой відсоток зростання», – вважає Сироїд.

Вона також назвала «критичні речі, які стосуються оборонного комплексу». Адже це величезні суми. «У нас на безпеку і оборону разом буде понад 100 мільярдів гривень наступного року. Плюс ми повинні нарощувати витрати, мусимо посилювати армію. Треба й тут посилювати контроль», – зазначила віце-спікер.

Також у «Самопомочі» є вимоги щодо прозорості роботи митниці. Адже там заховані величезні потенційні надходження. «Можна отримати ще один такий обсяг митних надходжень, як маємо», – зазначила Сироїд.

«До того ж треба ще захистити міста. В проекті бюджету ми побачили загрози – це додаткове навантаження на місцеві бюджети у вигляді комунальних виплат, яких не було минулого року. Це така прихована економія держбюджету – просто перекинули на місцеві бюджети. Але для міст це означає зменшення вдвічі їхнього бюджету розвитку», – наголосила парламентар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: