У Саудівській Аравії відкривається форум «Давос у пустелі»

У Саудівській Аравії відкривається форум «Давос у пустелі»

Багато хто з учасників форуму відмовилися від поїздки в Ер-Ріяд через зникнення журналіста Джамаля Хашкаджі

В Ер-Ріяді починає роботу форум Future Investment Initiative, який цього року опинився в центрі уваги всього світу через вбивство саудівського журналіста.

Форум, відомий як «Давос в пустелі», проходитиме в столиці Саудівської Аравії 23-25 жовтня і мав би зібрати представницький склад учасників. Однак багато хто з них в останні тижні відмовилися від поїздки в Ер-Ріяд через зникнення журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про свою відмову брати участь у форумі, зокрема, оголосили міністр фінансів США Стівен Мнучін, міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер і глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Від участі в форумі також відмовилися головний виконавчий директор банку JP Morgan Джеймі Даймон і голова ради директорів Ford Motor Білл Форд.

Хашкаджі, який працював оглядачем американського видання «Вашингтон пост», зник 2 жовтня після того, як увійшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. У суботу, 20 жовтня, саудівське державне телебачення повідомило, що Хашкаджі, згідно з першими результатами розслідування, загинув унаслідок бійки в будівлі консульства.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 23 жовтня озвучить подробиці розслідування вбивства в генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі журналіста Джамаля Хашкаджі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: