В Україні за останні два роки потроїлася кількість смартфонів, під’єднаних до Інтернету, - директор Google Україна

В Україні за останні два роки потроїлася кількість смартфонів, під’єднаних до Інтернету, - директор Google Україна

Директор компанії Google Україна розповів, як мобільний інтернет стрімко набуває популярності в нашій країні

Дмитро Шоломко, директор компанії Google Україна в інтерв’ю «Главкому» розповів, як в нашій державі за останні роки смартфони набули великої популярності. І українці все частіше використовують опцію голосового пошуку, адже вона була створена саме для телефонів, підключених до мережі інтернет.

«На мобільному телефоні у вас, буває, немає часу набирати кнопочки. Або ви в дорозі, або просто зайняті чимось іншим і немає можливості дістати телефон. Голосовий пошук працює через Bluetooth чи девайс, який на руках носиться. Шукають люди таким чином розклад автобусів, потягів, літаків, готелі, шукають, як дістатися з однієї точки до іншої. Десь 30% запитів, здійснюваних через мобільний телефон, пов’язані з географією. Український мобільний інтернет лише почав будуватися, він наймолодший в Європі, якщо не в світі. І 3G у нас працює лише рік, і кількість смартфонів, дешевих смартфонів, які люди можуть собі дозволити, була невеличкою і тільки зараз значно зростає», - розповів Шоломко.

Директор компанії Google Україна підкреслив, що у нас кількість смартфонів серед користувачів мобільного зв’язку, саме під’єднаних до інтернету, який може бути головним джерелом використання цього сервісу, потроїлася за два роки.

«Дані станом на 1 липня: 35% мобільних телефонів у мережах зв’язку – це смартфони. А ще два роки тому їх було 13%. Я можу сказати чітко, що їх ставатиме все більше й більше. І якоїсь миті смартфон стане головним. Тому що весь світ, де є мобільний зв’язок, давно до цього прийшов. Польща, наприклад, остання з європейських країн, яка перейшла межу звичайний телефон – смартфон на користь останнього. І у нас буде те саме. Тому із запуском цього продукту ми працюємо на перспективу», - повідомив Шоломко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: