В уряді розповіли, де Гройсман знайшов гроші на підвищення соцвиплат

В уряді розповіли, де Гройсман знайшов гроші на підвищення соцвиплат

Уряд Гройсмана вже встиг підвищити соціальні стандарти на 6%

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявив, що в Україні почалося економічне зростання, і це дало змогу підвищити соціальні виплати. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«У нас в держбюджеті, який приймався наприкінці минулого року, було підвищення соціальних стандартів приблизно на 6% у травні й на 6% у грудні. Новий уряд запропонував як додатковий елемент соціального захисту населення, який потрібен у зв’язку із встановленням єдиної ціни на газ, два заходи: з 1 травня - скасування податку на пенсію і щоб з 1 грудня соціальні стандарти зросли не на 5,5%, а на 10%. За рахунок чого? Ми бачимо, що економічна ситуація в країні стабілізувалась. Ми маємо підстави говорити про те, що почалося економічне зростання. Воно дає додатковий фінансовий ресурс», – пояснив Розенко, де взялися кошти.

Він також повідомив, що у цьому ж році при прогнозованій інфляції 12% соцстандарти буде збільшено на 16%. «Плюс маємо скасування оподаткування пенсій», - додав віце-прем’єр.

При цьому він нагадав, що ми продовжуємо бути країною у стані війни, і значна частина ресурсів іде на військо, на підтримку Збройних сил. «Я хотів би, щоб ми цього року компенсували людям гіперінфляцію 2014-2015 років. Але поки що в нас немає цього ресурсу. Друкувати фантики й роздавати порожні папірці ми не будемо», - стверджує Розенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: