В уряді порахували, скільки російського газу потрібно Україні

В уряді порахували, скільки російського газу потрібно Україні

Постанова Кабінету міністрів передбачає, що в одного постачальника газу не можна закуповувати більше 50% від потреби

Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон в інтерв’ю «Главкому» розповів, скільки газу у росіян Україна може купити. Якщо «Газпром» зробить вигідну нам пропозицію.

«В прогнозних показниках може бути в межах 3-5 мільярдів кубів», - заявив віце-прем’єр.

Як відомо, прем’єр Володимир Гройсман не виключив, що Україна може скерувати отриманий від Всесвітнього банку кредит на 500 мільйонів доларів на закупівлю російського газу. Нагадаємо, ще недавно Арсеній Яценюк в заслугу свого уряду ставив якраз за те, що країна відломилась від російського газу.

«Передовсім наш уряд повинен забезпечити стабільне проходження опалювального сезону, - зазначив Кістіон. - Ми маємо забезпечити комфортні умови проживання наших громадян та достатню кількість енергетичних ресурсів для української економіки. Це принципові речі».

Він додав, що є відповідна постанова Кабінету міністрів, яка передбачає, що в одного постачальника не можна закуповувати більше 50% від потреби.

«Ми це виконаємо. Та якщо ми зрозуміємо, що обсяги газу, які можуть нам поставити трейдери з Європи, та обсяги газу, які будуть видобуті на території України, недостатні для забезпечення комфортних умов проживання українських громадян і роботи економіки, ми будемо шукати, де взяти ресурс», - пояснив урядовець. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: