Україна не буде купувати російський газ за 177 доларів

Україна не буде купувати російський газ за 177 доларів
Лига

Весь необхідний газ Україна купить на європейському ринку

НАК «Нафтогаз України» не має наміру купувати газ у російського «Газпрому» за ціною 177 доларів США за тисячу кубометрів, як пропонує Росія. Про це директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Міністр енергетики РФ каже, що «Газпром» у третьому кварталі нам буде продавати газ по 177 доларів. З поправкою на калорійність це означає, що ціна в актах буде 182-183 долари. Він вважає, що це навіть нижче за ринкову ціну. Ми так не вважаємо. Учора на німецькому ринку (хаб NCG) ціна на липень, наприклад, була нижчою за 173 долари», - зазначив Вітренко.

Тому ми в таких умовах газ у «Газпрому» купувати взагалі не будемо. Весь необхідний газ купимо на європейському ринку. Із цим у нас проблем тепер ніяких немає.

І той факт, що ціна «Газпрому» залишається на рівні навіть вищому за німецькі хаби, буде для нас достатнім аргументом у тому ж Стокгольмському арбітражі.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомив, що поточна розрахункова ціна на газ для України в другому кварталі становить 177 доларів за тисячу кубометрів, що, за його словами, відповідає ринковій ситуації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: