Світовий банк надасть Україні 500 млн доларів гарантій на закупівлю газу

Світовий банк надасть Україні 500 млн доларів гарантій на закупівлю газу

Представники Світового банку позитивно оцінили проведення реформ в Україні

Віце-президент Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Сиріл Мюллер відзначив рішення уряду України щодо запровадження єдиної ринкової ціни на газ. Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє прес-служба Кабміну.
«Мене дуже вразила рішучість ваших дій у напрямку виведення газового сектору на сталий шлях розвитку і в тому, щоб усі програми мали своїм результатом більш ефективне використання енергії», - зазначив Мюллер.
«Це важливий сигнал, який допомагає нам завершити останні кроки для запуску проекту, який надає 500 млн доларів гарантій на закупівлю газу», - заявив віце-президент Світового банку.
Мюллер та віце-президент Світового банку з проблем справедливого зростання, фінансів та інститутів Ян Валлісер відзначили поступ України у напрямку відкриття кінцевих власників-бенефіціарів компаній. За їх словами, досвід України у цьому напрямку буде корисним для багатьох країн.
Представники Світового банку також позитивно оцінили плани Уряду щодо проведення реформ. «Цілеспрямованість зусиль у завершенні реформи енергетичного сектору, судової галузі, побудова сильного фінансового сектору - це все «камінці», які допоможуть побудувати Україну, яка буде привабливою для інвестицій і стануть основою подальшого економічного розвитку», - зазначив Мюллер.
Він висловився за пришвидшення реалізації інвестиційних проектів в Україні.
Гройсман повідомив, що дав доручення Міністерству фінансів України провести аналіз таких проектів та з'ясувати причини із затримкою у їх реалізації. Він також виступив за поглиблення двосторонньої співпраці та подякував Світовому банку за підтримку України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: