В ВРЮ пояснили, чому за фальсифікацію справи Тимошенко постраждав лише Кірєєв

В ВРЮ пояснили, чому за фальсифікацію справи Тимошенко постраждав лише Кірєєв
Родіон Кірєєв

Бенедисюк не знає, де нині перебуває Кірєєв

Суддю Родіона Кірєєва, який виносив рішення у справі Юлії Тимошенко, було притягнуто до відповідальності через те, що Європейський суд з прав людини виявив, що взяття Тимошенко під варту відбувалося з порушенням. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк.

«А не через безпосередню відповідальність, бо з 2011 року всі строки притягнення до дисциплінарної відповідальності спливли», - уточнив він.

Крім того, Бенедисюк зазначив, що 4 серпня ВРЮ відмовила у відкритті дисциплінарної справи за нерозглянутими ТСК заявами щодо суддів апеляції та касаційної інстанції, що переглядали відповідний вирок Печерського райсуду.

«Дослідивши матеріали перевірки, ВРЮ дійшла висновку, що у відкритті дисциплінарної справи слід відмовити, оскільки порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, констатовані ЄСПЛ у рішенні 30 квітня 2013 року, стосуються обрання Тимошенко запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, а не змісту вироку Печерського суду від 11 жовтня 2011 року та судових рішень, ухвалених судами апеляційної та касаційної інстанцій за результатами його перегляду», - сказав він.

Бенедисюк також додав, що згадка у рішенні ЄСПЛ про наявність ухвал Апеляційного суду міста Києва та Вищого спеціалізованого суду не надає жодних оцінок вказаним ухвалам, як і оцінок діям суддів при їх постановленні. Тобто в рішенні ЄСПЛ не було встановленого умисного порушення норм права чи неналежного ставлення до службових обов’язків з боку вказаних вами суддів.

Глава ВРЮ зазначив, що не знає, де нині перебуваж Кірєєв. «На жаль, у нас немає оперативних служб, які б надавали цю інформацію. За необхідності отримання таких даних ми звертаємось до СБУ, якщо нас цікавлять фінансові питання перевірки суддів, можемо звернутись до НАБУ», - додав він.

Як повідомлялось, у Вищій раді юстиції пояснили, чому тягнули зі звільненням скандальної судді Царевич.

Детальніше читайте в інтерв'ю Ігоря Бенедисюка «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: