В Вищій раді юстиції пояснили, чому тягнули зі звільненням скандальної судді Царевич

В Вищій раді юстиції пояснили, чому тягнули зі звільненням скандальної судді Царевич
Ігор Бенедисюк

Бенедисюк стверджує, що Царевич довго не звільняли не з вини ВСЮ

Рішення щодо звільнення судді Печерського райсуду м.Києва Оксана Царевич виносилося так довго не з вини Вищої ради юстиції. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк.

За словами Бенедисюка, нерозглянуті матеріали щодо Царевич тимчасова слідча комісія передала ВСЮ у квітні цього року, а у вересні суддю вже було звільнено.

«Говорили ж про це два роки. Чому громадська комісія так довго подавала матеріали, чому не розглянула цю резонансну справу в першу чергу – це питання не до мене, а до членів ТСК», - додав він.

Нагадаємо, 15 вересня Вища рада юстиції ухвалила рішення внести подання президенту Петру Порошенку про звільнення судді Оксани Царевич з посади судді Печерського суду Києва за порушення присяги.

У березні 2015 року глава Верховного суду Ярослав Романюк підтримав подання ГПУ про надання згоди на затримання та арешт судді Царевич і ще двох суддів Печерського суду, Рада дала згоду на їхнє затримання і арешт.

Пізніше в березні того року вінницький суд відпустив Царевич під особисті зобов'язання з обов'язком носити електронний браслет.

Справа проти судді Царевич була відкрита Вищою радою юстиції за заявою прокурора Печерського району Києва від 12 грудня 2014 року і стосувалася дій судді при розгляді справ проти учасників Революції гідності. 

Як повідомляв «Главком», 29 вересня парламент на позачерговому пленарному засіданні звільнив за порушення присяги 29 суддів з 33 запланованих. При цьому по двом суддям Апеляційного суду Києва, яких звинувачують у порушенні присяги, парламент провів у сумі 29 голосувань.

29 вересня Порошенко на підставі подання ВРЮ видав указ щодо звільнення Царевич з посади судді Печерського райсуду Києва.

Детальніше читайте в інтерв'ю Ігоря Бенедисюка «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: