Вибухи в Калинівці: сапери приступили до розчищення території складів

Вибухи в Калинівці: сапери приступили до розчищення території складів
Техніка для розмінування території

Найближчим часом групи саперів розпочнуть перевірку населених пунктів навколо складів, на яких виникла пожежа

Станом на 10-ту годину середи, 27 вересня, сапери приступили до розчищення території складів у Калинівці, де відбуваються вибухи боєприпасів. Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України на своїй сторінці в Facebook.

«Інтенсивність вибухів на складах у Калинівці значно знизилась. Продовжується ліквідація осередків пожежі. Сапери приступили до розчищення території складів та навколо них», - йдеться в повідомленні.

Найближчим часом групи саперів розпочнуть перевірку населених пунктів, з яких проводилося відселення мешканців, на наявність вибухонебезпечних предметів.

Рішення про повернення громадян до їхніх домівок буде прийнято негайно після завершення перевірки.

Через вибухи боєприпасів на військових складах поблизу станції Калинівка на Вінниччині змінено маршрути 47 пасажирських поїздів.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 вересня на складах зброї в Калинівці немає ознак збільшення масштабів пожежі. Інтенсивність вогню стала меншою. Відбувається розгортання чотирьох танків, які будуть входити до зони, що охоплена найбільшим вогнем.

Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко повідомив, що в результаті пожежі на складі боєприпасів постраждали дві людини.

Раніше рятувальники повідомили про одну постраждалу через вибухи у Калинівці. «За попередньою інформацією травмована 1 особа. Постраждалу у стані середньої тяжкості госпіталізовано до Вінницької центральної районної лікарні», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок з Калинівського району евакуйовано 28 300 чоловік, з яких евакуювалося власним транспортом 20 000 чоловік, із збірних евакопунктів — 8 300 чоловік. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих до міських лікарень м. Вінниця.

На охорону публічної безпеки та порядку на території Вінницької області залучено понад 2,8 тисяч працівників поліції.  

Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради опублікував заяву, в якій стверджує, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на складах в Калинівці боєприпасів не підпадає.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: