Вибухи під Вінницею: до охорони порядку залучено майже 3 тис. правоохоронців

Вибухи під Вінницею: до охорони порядку залучено майже 3 тис. правоохоронців

До виконання завдань залучено близько 600 нацгвардійців

На охорону публічної безпеки та порядку на території Вінницької області залучено понад 2,8 тисяч працівників поліції. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Загальну координацію від МВС на місці здійснює перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

«Безпосередньо поблизу місця вибуху несуть службу 70 працівників Калинівського відділу поліції, 100 працівників апарату поліції Вінниччини, 60 патрульних поліцейських, 40 працівників обласного управління поліції охорони», - йдеться в повідомленні.

Також до виконання завдань залучено близько 600 нацгвардійців, понад 50 одиниць техніки, в тому числі і броньованої. Ще 400 бійців Нацгвардії знаходяться в резерві.

Військові частини Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ приведені в готовність до виконання завдань за призначенням.

Як повідомляла раніше ДСНС, станом на ранок з Калинівського району евакуйовано 28 300 чоловік, з яких евакуювалося власним транспортом 20 000 чоловік, із збірних евакопунктів — 8 300 чоловік. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих до міських лікарень м. Вінниця.

Нагадаємо, що  селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради опублікував заяву, в якій стверджує, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на складах в Калинівці боєприпасів не підпадає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: