Вибухи на складі зброї у Калинівці тривають: евакуйовано 28 тисяч осіб

Вибухи на складі зброї у Калинівці тривають: евакуйовано 28 тисяч осіб

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 чоловік та 149 одиниць техніки

Станом на 06:00 з Калинівського району – евакуйовано 28 300 чоловік, з яких евакуювалося власним транспортом 20 000 чоловік, із збірних евакопунктів — 8 300 чоловік. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих до міських лікарень м. Вінниця.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

З Вінницького району проведено евакуацію 366 чололовік. Розміщення евакуйованого населення здійснюється у Вінницькій районній лікарні (м. Вінниця).

За попередньою інформацією травмована 1 особа. Постраждалу у стані середньої тяжкості госпіталізовано до Вінницької Центральної районної лікарні.

Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 4 житлових будинків, що виникло внаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито руху всіх видів транспорту, у тому числі:

  • - автотранспорту на автодорозі Житомир – Могилів – Подільський;
  • - залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка Південно-Західної залізниці;
  • - повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання с. Дорожнє, с. Медвідка, с. Лаврівка.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 чоловік та 149 одиниць техніки. Від ДСНС — 195 чоловік та 49 одиниць техніки, у тому числі 1 літак АН-32П, від Національної поліції 270 чоловік та 60 одиниць техніки, Нацгвардія - 136 чоловік та 20 одиниць техніки, від Мінстераства оборони України — 30 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежних танки, від ВАТ «Укрзалізниця» 3 пожежних потяга. Крім того, від Міністерства охорони здоров’я працює 30 медиків та 10 автомобілів швидкої допомоги.

До місця події направлено 11 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю 54 чоловік та 22 одиниць техніки. Приведено в готовність 30 пожежних розрахунків чисельністю 150 чоловік та 30 одиниць техніки. 

Раніше повідомлялося, що  селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради опублікував заяву, в якій стверджує, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на складах в Калинівці боєприпасів не підпадає.

Для всіх мешканців Калинівки, Сальника та Павлівка, для яких несуть загрозу вибухи на складах боєприпасів, організовано евакуацію мешканців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: