У Сенаті США вимагають від Трампа розібратися, чи винен саудівський принц у вбивстві Хашоггі

У Сенаті США вимагають від Трампа розібратися, чи винен саудівський принц у вбивстві Хашоггі

Сенатор від штату Теннессі Боб Коркер і сенатор від штату Нью-Джерсі Роберт Менендез написали лист президенту Трампу

Члени Комітету з міжнародних відносин Сенату США надіслали президенту Дональду Трампу лист з вимогами вирішити питання про те, чи несе відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

Про це повідомляє АР.

«Голова і високопоставлений член Комітету з міжнародних відносин Сенату написали президенту, вимагаючи, щоб його адміністрація вирішила питання про те, чи несе відповідальність за вбивство Джамаля Хашоггі наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман», - йдеться в повідомленні.

Сенатор від штату Теннессі Боб Коркер і сенатор від штату Нью-Джерсі Роберт Менендез написали лист президенту Трампу з проханням провести розслідування відповідно до Глобального акту про права людини імені Магнітського.

Цей акт вимагає від президента США визначення того, чи несе іноземна особа (у даному випадку саудівський принц) відповідальність за вбивство, тортури або інше грубе порушення міжнародно визнаних прав людини відносно особи, що здійснює свободу вираження (у даному випадку журналіст Хашоггі).

Лист було направлено президенту Трампу після того, як той заявив, що не розриватиме контакти з Ер-Ріядом, незважаючи на можливість того, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман міг знати про плани вбивства журналіста Хашоггі.

Повідомлялося, що Трампу надали повну інформацію про аудіозапис вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, однак він сам не захотів слухати запис через його жорстокість.

Нагадаємо, Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що розслідування справи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі має бути міжнародним.

Туреччина передала записи, що стосуються вбивства саудівського журналіста, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Раніше прокуратура Саудівської Аравії висунула звинувачення на адресу 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства Хашоггі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: