Уряд сьогодні має вирішити, коли відкривати продовольчі ринки

Уряд сьогодні має вирішити, коли відкривати продовольчі ринки
Ринки можуть запрацювати вже на початку травня
Фото: Накипіло

Підприємці просять владу дозволити працювати ринкам

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути низку питань, зокрема, фінансування держпідтримки мікропідприємництва та малого підприємництва та план формування територіальних громад кількох областей. Про це йдеться у порядку денному засідання уряду.

Також на засідання уряду 29 квітня анонсували розгляд питання про відкриття продовольчих ринків.

Зокрема, урядовці розглядатимуть проекти постанов, а саме про внесення змін до пункту 23 Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обовʼязки, про внесення змін до деяких постанов Кабміну, про внесення змін до Порядку надання фінансової державної підтримки субʼєктам мікропідприємництва та малого підприємництва, про утворення територіального органу Національної поліції.

Також планується розглянути проекти розпоряджень про затвердження перспективного плану формування територій громад Херсонської, Луганської та Хмельницької областей, а також деякі питання забезпечення державного фінансового контролю в нафтогазовому комплексі.

На засіданні уряду також планують розглянути кілька проектів законів та кадрові питання.

Відомо, що Міністерство охорони здоров'я України підготувало проект постанови про відновлення роботи 280 продовольчих ринків, що мають розглянути на засіданні уряду.

Раніше повідомлялося, що у Житомирі дозволять працювати перукарням та ринкам.

Тим часом проти мера Івано-Франківська відкрили другу кримінальну справуПровадження відкрили за дозвіл працювати місцевим ринкам.

Як відомо, Буковина – епіцентр коронавірусної пандемії в Україні. За останню добу в області зафіксована рекордна кількість інфікованих – 109 осіб, хоча попередньої був спад – 59. І попри таку статистику у Чернівцях підприємці продуктового сектора Калинівського ринку готуються до відновлення торгівлі на своїх торгових місцях.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

 Читайте також: 


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: