Викраденого ФСБшниками українця Гриба в Росії арештували до 17 жовтня

Викраденого ФСБшниками українця Гриба в Росії арештували до 17 жовтня
Павло Гриб

Російський суд виніс рішення про арешт Павла Гриба 17 серпня, тобто ще до викрадення в Білорусі

Російські правоохоронні органи заарештували громадянина України Павла Гриба до 17 жовтня. Про це повідомили в середу ТАСС у суді Краснодара.

«Стоїть запобіжний захід - арешт на два місяці. (Рішення. – Ред.) винесено 17 серпня», - повідомили в суді, зазначивши, що мова йде про «обвинуваченого Гриба Павла Ігоревича, 1998 року народження, який знаходиться в міжнародному розшуку».

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Пізніше виявилося, що Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Адвокат Андрій Сабінін розповів, що Гриба ввечері 24 серпня викрали люди у штатському, скували руки та передали іншим, які привезли його до відділку поліції у Росії.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: