Врятовані біля берегів Туреччини моряки прокоментували заяву про вугілля з ОРДЛО

Врятовані біля берегів Туреччини моряки прокоментували заяву про вугілля з ОРДЛО

Судно «Волго-Балт», яке затонуло з вугіллям біля берегів Туреччини

Моряки неохоче говорять про власність судна та компанію, замовлення якої команда виконувала

Врятовані із затонулого поблизу Туреччини судна українські моряки заявили, що не знають про походження перевезеного ними вугілля, а також не можуть нічого сказати про компанію, замовлення якої вони виконували.

Раніше МінТОТ повідомляло, що порт «Азов», з якого рушило судно, часто використовують для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн.

Врятований моряк Олег Геращенко (з Херсона) зазначив у коментарі «Громадському», що йому та команді невідоме походження вугілля:

«Це мені невідомо, це нікому з нас точно невідомо. Там порт дуже великий, вантаж того ж вугілля дуже різний: є дрібний, є великий - він увесь чорний і на ньому не написано, звідки він поступає в ті порти».

Він зазначив, що не володіє інформацією про власність судна - «У нас написано Панама, ми цю інформацією не дізнавалися, не хотіли, нам не треба була ця інформація».

Інший врятовий моряк, Павло Мільніченко, сказав, що не може нічого говорити про власність судна та компанію, замовлення якої команда виконувала. За його словами, про все буде відомо «за кілька днів».

Журналістка запитала, чи компанія, яка зробила замовлення на вантаж, була панамською чи якоїсь іншої країни.

На що Мільніченко відповів:

«Я не можу нічого сказати, я не знаю, ми зараз проходимо реабілітацію, тобто через декілька днів усе з’ясують. Ми тоді вже будемо знати на 100%, як воно буде відбуватися в реальності».

На запитання, чи знає моряк щось про те, що затонуле вантажне судно «Волга-Балт» заходило в порти анексованого Криму, він сказав, що не володіє такою інформацією, адже працює на судні лише два тижні.

Як відомо, турецькі лікарі у четвер випишуть з лікарні українських моряків, які постраждали від аварії на вантажному судні біля берегів Самсуна.

Нагадаємо, внаслідок аварії вантажного судна в Чорному морі біля берегів Туреччини загинули шестеро людей.

Також українське МЗС назвало причину аварії судна біля берегів Туреччини.

Нагадаємо, вантажне судно під прапором Панами, яке вийшло з російського азовського порту, відправило сигнал лиха приблизно в 148 км (92 милях) від північно-східної чорноморської провінції Самсун.

8 січня рятувальники підняли з води ще два тіла українців, що загинули під час аварії вантажного судна біля берегів Туреччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: