Всесвітня асамблея охорони здоров'я схвалила розслідування щодо коронавірусу

Всесвітня асамблея охорони здоров'я схвалила розслідування щодо коронавірусу
Керівний орган ВООЗ підтримав резолюцію про проведення розслідування міжнародної реакції на пандемію

Вищий орган ВООЗ має намір дати оцінку діям Всесвітньої організації охорони здоров'я у зв'язку з пандемією

Учасники 73-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка є вищим керівним органом ВООЗ, ухвалили резолюцію, що закликає до системного аналізу реакції на пандемію коронавірусної інфекції Covid-19 у світі.

Про це повідомляє Reuters.

«Всесвітня асамблея охорони здоров'я у вівторок (19 травня, - ред.) ухвалила резолюцію про проведення незалежного розслідування реакції відомства на спалах нового коронавірусу», - йдеться у повідомленні.

Жодна з 194 держав-членів ВООЗ, в тому числі США, не висловила незгоду з резолюцією, ініційованою Європейським Союзом від імені більш ніж 100 країн.

Резолюція, підготовлена понад 60 підписантами, серед яких країни ЄС, Австралія та Японія, включає заклик до продовження розслідування ВООЗ щодо джерела вірусу. Китай заявив, що підтримує резолюцію.

Тайвань не допустили до засідання асамблеї через тиск КНР.

Щорічна конференція, скорочена до двох з п'яти днів, цього року проводиться у відеоформаті через пандемію. Представники країн-членів зазвичай збираються в штаб-квартирі організації в Женеві, Швейцарія.
Зазначимо, напередодні президент США Дональд Трамп закликав Всесвітню організацію охорони здоров’я протягом 30 днів здійснити «істотні поліпшення», інакше Вашингтон назавжди зупинить фінансування організації та вийде з неї. Відповідну позицію він виклав у листі до очільника ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса.

Раніше Дональд Трамп заявив, що США витрачає на фінансування ВООЗ майже $500 млн в рік, тоді як КНР тільки $38 млн. На думку Трампа, організація перетворилася в «китайську маріонетку» і не зафіксувала порушень, допущених владою КНР з початку поширення пандемії коронавирусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: