Трамп: США вийде з ВООЗ, якщо вимоги країни не виконають протягом 30 діб

Трамп: США вийде з ВООЗ, якщо вимоги країни не виконають протягом 30 діб
Трамп зазначив, що ВООЗ не впоралася зі своїм основним обов'язком і повинна нести відповідальність

Президент США наголосив, що не може дозволити «американським платникам податків» продовжувати фінансувати організацію, яка «не служить інтересам Америки»

США дає Всесвітній організації охорони здоров'я 30 діб на те, щоб вона гарантувала проведення реформ у своїй структурі і управлінні, яких домагається Вашингтон. В іншому випадку, країна припинить фінансування організації і перегляне своє членство в ній.

Про це написав президент США Дональд Трамп в листі директору ВООЗ Тедросу Адану Гебреісусу, яке опублікував у себе в Twitter.

«Якщо ВООЗ протягом 30 днів не гарантує здійснення основних значних поліпшень, я зроблю тимчасову заморозку фінансування ВООЗ Сполученими Штатами постійною і перегляну наше членство в організації», - написав Трамп.

Він також додав, що не може дозволити «американським платникам податків» продовжувати фінансувати організацію, яка «не служить інтересам Америки».

Трамп зазначив, що «необхідні реформи» будуть позначені в ході спільних консультацій між ВООЗ та його адміністрацією.

За його словами, щоб США не вийшли з організації, «їй потрібно діяти швидко».

Раніше Дональд Трамп заявив, що США витрачає на фінансування ВООЗ майже $500 млн в рік, тоді як КНР тільки $38 млн. На думку Трампа, організація перетворилася в «китайську маріонетку» і не зафіксувала порушень, допущених владою КНР з початку поширення пандемії коронавирусу.

Також, зі слів американського лідера, ВООЗ «неодноразово робила заяви про коронавірус, які були надзвичайно неточними або такими, що вводять в оману».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: