США починають розслідування ролі Китаю і ВООЗ у поширенні коронавірусу у світі

США починають розслідування ролі Китаю і ВООЗ у поширенні коронавірусу у світі
У США на сьогодні виявлено понад 582 тисячі осіб хворих на коронавірус

Комітет з внутрішньої безпеки і урядових питань Сенату мають намір вивчити, чи були достатні зусилля Пекіна і ВООЗ, щоб стримати розповсюдження коронавірсу

США починають розслідування обставин появи і поширення коронавірусу у світі з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). Про це повідомляє Politico.

Зазначається, Комітет з внутрішньої безпеки і урядових питань Сенату Конгресу США мають намір вивчити обставини появи і поширення вірусу в Китаї і на те, чи були достатні зусилля Пекіна і ВООЗ, щоб стримати його подальше розповсюдження.

Голова комітету Рон Джонсон у вівторок заявив про цілі США в даному розслідуванні.

«Де все це почалося? Мала місце передача інфекції від тварини до людини? Чи стався витік з лабораторії в Китаї, де, наприклад, з самими благими цілями могла йти розробка ліків від інших типів коронавірусів? Ми також повинні вивчити, яку роль зіграла ВООЗ в приховуванні інформації про появу вірусу», - сказав він.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу COVID-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

У зв'язку з цим президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як повідомлялося, станом на 14 квітня у світі згідно з даним американського інституту імені Джона Хопкінса, вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США.

На другому місці Іспанія, де коронавірус виявили у більш ніж 170 тисяч осіб. Далі йде Італія, де зафіксовано понад 159 тисяч випадків зараження коронавірусом.

На четвертому місці Франція, де захворіли майже 138 тисяч осіб. Замикає п'ятірку Німеччина, де коронавірус виявили у 130 тисяч осіб.

В Україні станом на 14 квітня коронавірусну інфекцію виявили у 270 осіб. Загалом на Covid-19 в Україні захворіли 3372 людини, померли 98 осіб. 119 людей одужало.

Читайте також: 

     

     

     

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: