Яценюк похвалив американських сенаторів за новий санкційний законопроект щодо РФ

Яценюк похвалив американських сенаторів за новий санкційний законопроект щодо РФ

Лідер «Народного фронту» заявив, що нині Україна бореться за свободу всього вільного світу

Ініціатива сенаторів США про всеосяжні та галузеві санкції проти Кремля – новий рівень санаційної політики. Про це заявив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк

«Чимало подій у світі викликає природнє занепокоєння України стосовно єдності демократичних держав навколо цивілізованих принципів світового устрою і для протидії агресії Росії. Саме тому з особливою підтримкою ставлюся до останньої ініціативи десяти сенаторів Сполучених Штатів з Республіканської та Демократичної партій запровадити ширші, всеосяжні та (що особливо важливо) галузеві санкції проти Кремля, що виводять санкційну політику на новий рівень», – написав у Facebook Яценюк.

Про такий підхід і таку колективну політику, за його словами, йшлося і під час його візитів до Вашингтона, і під час останніх зустрічей з американськими партнерами в Києві. Арсеній Яценюк наголосив, що світ очікує від Сполучених Штатів лідерської ролі у справі підтримки міжнародного миру і безпеки.

«Очікуємо від нової адміністрації Сполучених Штатів вольових та ефективних рішень для вгамування російського агресора. Покладаємося на єдність усіх політичних сил у Сполучених Штатах навколо підтримки України», – наголосив лідер «Народного фронту».

«Україна воює не лише за себе. Україна бореться за свободу всього вільного світу», – написав Арсеній Яценюк.

Як відомо, 10 американських сенаторів запропонували законопроект про посилення санкцій стосовно Росії за кібератаки, здійснені під час президентських виборів у США. Зокрема, обмеження стосуватимуться енергетичного сектора, тих, хто бере участь у приватизації російських активів і залучений до придбання суверенного боргу Росії.

Законопроект також передбачає введення санкцій проти осіб за інвестиції у видобуток корисних копалин, трубопроводи та цивільні ядерні проекти в Росії. Законопроект має бути ухвалено обома палатами Конгресу і підписано президентом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: