Яценюк сподівається, що Трамп протистоятиме російській агресії

Яценюк сподівається, що Трамп протистоятиме російській агресії
Арсеній Яценюк

Україна розраховує, що нова американська адміністрація продовжить розвиток нашого стратегічного партнерства - Яценюк

«Покладаємося на єдність провідних політичних сил Сполучених Штатів і незмінну підтримку нашої держави з боку республіканського і демократичного таборів. У час складних випробувань діймо разом, впевнено і гідно», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на своїй сторінці у Facebook в середу, 9 листопада, після завершення президентських виборів у США.

«У Сполучених Штатах завершилися драматичні виборчі перегони. Але ще більш драматичними і складними є внутрішні і зовнішні виклики перед новообраним 45-тим Президентом. Бажаю Дональду Трампу успіху у цій місії», - написав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Сполучені Штати - не лише провідна економіка планети, «але й лідер вільного світу»: «Дуже важливо, щоб новий Президент Сполучених Штатів зміцнив цю роль і не допустив найменшого розколу між союзниками».

«Україна розраховує, що нова американська адміністрація продовжить розвиток нашого стратегічного партнерства, зберігатиме відданість фундаментальним принципам міжнародних відносин, протистоятиме російській агресії, не визнаватиме анексії Криму, продовжить курс санкційного тиску проти Кремля і твердо стоятиме разом з нами на захисті територіальної цілісності і суверенітету України», - наголосив лідер «Народного фронту».

«У цьому ми також покладаємося на єдність провідних політичних сил Сполучених Штатів і незмінну підтримку нашої держави з боку республіканського і демократичного таборів. У час складних випробувань діймо разом, впевнено і гідно», - написав Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборахТрамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон уже привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Тим часом радник президента РФ Сергій Глазьєв вважає, що новообраний президент США Дональд Трамп скасує антиросійські санкції. Глава Європарламенту Мартін Шульц очікує можливого ускладнення відносин із СШАпри новому президенті Дональді Трампі.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: