За даними українського диппредставництва, в Австрії постійно перебувають 12 тисяч українців

За даними українського диппредставництва, в Австрії постійно перебувають 12 тисяч українців

Цю кількість не можна порівнювати із ситуацією в сусідній Італії, де українців дуже багато, в тому числі, і таких, що перебувають нелегально

В Австрії постійно перебувають 12 тисяч громадян України. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.
«Ми весь час оперуємо цифрою 12 тисяч осіб, які постійно тут перебувають. Це ті, хто зареєструвався у нашому Консульському відділі, хто може брати участь у виборах», - сказав він, зазначивши, що кількість варіюється.
За його словами, ситуацію не можна порівнювати із ситуацією в сусідній Італії, де українців дуже багато, в тому числі, і таких, що перебувають нелегально.
На думку Щерби, в Австрії немає проблеми з нелегалами з України. «До мене з цією проблемою австрійці не звертаються. Значить, їм не припекло», - сказав він.
Посол розповів, в яких сферах переважно працюють українці в Австрії: «Є сфера, в якій українці тут миттєво знайдуть роботу, - IT. Це зараз великий хіт, в якому Україна є європейським «драйвером». Україна – європейська країна «номер один» за кількістю IT-спеціалістів. Люди з інженерною освітою тут також цінуються. Поза тим наші студенти люблять тут навчатись. І їх тут цінують. Оскільки вважається, що українська базова освіта – ґрунтовна і солідна».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: