Посол Щерба: Україна в плані отримання «безвізу» є найбільш просунутою, але є проблема

Посол Щерба: Україна в плані отримання «безвізу» є найбільш просунутою, але є проблема

Дипломат оптимістично налаштований в питанні безвізового режиму для України

Посол України в Австрії Олександр Щерба вважає, що серед країн, які ведуть діалог з Євросоюзом про безвізовий режим, Україна є найбільш просунутою в цьому плані. Таку думку він висловив в інтерв’ю «Главкому».
«Діалог про безвізовий режим паралельно вели кілька країн: Україна, Грузія, Туреччина і не визнане нами Косово. Кожна з країн мала свої результати і свої проблеми. Україна, за моїм відчуттям, є найбільш просунутою в плані «безвізу», - сказав посол.
Він нагадав, що Україна всі свої домашні завдання виконала. «Але наша проблема в тому, що застосовується пакетний підхід. Я регулярно зустрічаюсь в Австрії з представниками МВС. Вони кажуть: у нас до вас претензій немає, ми бачимо, що ви маєте величезну проблему з біженцями, але не перекладаєте її на нас. Це рішення політичне. Австрія його блокувати не буде, вона буде йти у «мейнстрімі», - зазначив Щерба.
Він достатньо оптимістичний в питанні безвізового режиму для України. «Головне, щоб був результат в осяжному майбутньому. І я впевнений, що він буде. Криза із біженцями не буде безкінечною. Головне, що політична Європа усвідомлює: Україна свою частину завдань зробила, м’яч на стороні Брюсселя», - підсумував посол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: