Зеленський обговорив з президентом Литви підготовку саміту «Східного партнерства»

Зеленський обговорив з президентом Литви підготовку саміту «Східного партнерства»
Зеленський і Науседа вперше зустрілися у Вільнюсі наприкінці листопада минулого року
Фото: Пресслужба президента України

Зеленський поінформував Гітанаса Науседу про безпекову ситуацію на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Співрозмовники обговорили ситуацію в країнах у зв’язку з поширенням коронавірусу та заходи, яких вживають в Україні та Литві з метою протидії та мінімізації впливу Covid-19 на громадян.

Глава Української держави поінформував Гітанаса Науседу про безпекову ситуацію на Донбасі. Президент України висловив подяку за незмінну підтримку Вільнюсом суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Президенти України та Литви обговорили стан підготовки важливих євроінтеграційних заходів: саміту Україна – ЄС та шостого саміту Східного партнерства.

Співрозмовники відзначили важливість продовження двостороннього політичного діалогу попри ситуацію з поширенням коронавірусу. Президент України запросив свого литовського колегу відвідати Київ наприкінці цього року з метою участі в черговому засіданні Ради Президентів України та Литовської Республіки.

«Чекаю на нашу зустріч, і, звісно, хочеться більше спільних економічних рішень. Сподіваюся, в цьому напрямку ми зможемо рухатися попри карантин. Вдячний за адвокацію України у Європі й за дружбу між нашими країнами», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відклав свій запланований візит в Україну через поширення коронавірусу в Європі, але нагадав, що ЄС ніколи не визнає анексії Криму.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: